AMSTERDAM – Mannen die het moeilijk vinden om een vrouw te versieren krijgen binnenkort hulp uit onverwachte hoek. Een zeep moet uitkomst bieden en deze mannen van een grotere aantrekkingskracht voorzien.

Dat meldt The New York Times zaterdag.

Het gaat om een project van zeepfabrikant Dial die een synthetische vorm van feromonen, een stofje dat bepaalt of iemand aantrekkelijk gevonden wordt, aan zeep toevoegt. Wanneer de man zich hiermee zou wassen, zou hij onmiddellijk aantrekkelijker gevonden worden door de andere sekse.

Er is echter nog maar matig getest met de zogenaamde Men Magnetic Attraction Enhancing Body Wash, zoals het verzorgingsproduct officeel heet, en dat is niet het enige bezwaar. Zo is er nog geen wetenschappelijke onderbouwing voor de werking van het product en is professor Charles Wysocki bijvoorbeeld van mening dat men nog te weinig weet over feromonen.

Soorten

“Het is wetenschappers nog steeds niet duidelijk wat deze stoffen doen" aldus Wysocki. "Er zijn verschillende soorten, maar we weten te weinig om met zekerheid te zeggen dat ze je sexier maken."

Voor Dial zijn de aantijgingen geen probleem, de fabrikant meent dat de zeep sowieso een placebofunctie vervult.

De Men Magnetic Attraction Enhancing Body Wash zal zo’n 5 euro gaan kosten. Of het ook op vrouwen werkt, is niet bekend.