AMSTERDAM – Vrouwen hebben er in de regel veel (geld, pijn, tijd en moeite) voor over om van hun cellulitis af te komen. Toch lijkt het nu eenvoudiger dan ooit: gewoon dagelijks een handje marshmallows eten.

De marshmallows van ‘Eat Yourself Beautiful’ beloven de huid namelijk strakker en steviger te maken en de sinaasappelhuid glad te strijken. Dat meldt het Belgische magazine Nina dinsdag.

Dit effect zou komen door de 3000 milligram collageen die in de snoepjes verwerkt zijn. Het eten van collageen, een stofje dat de elasticiteit van de huid bevordert, zou hetzelfde effect hebben als het injecteren ervan.

Hype

Een zakje kost ongeveer 5 euro en de cosmetisch verantwoorde lekkernij is verkrijgbaar in drie smaken. Vooralsnog zijn ze alleen in Japan verkrijgbaar, waar het een ware hype is, en in Groot-Brittannië (vanaf volgende week).

Wanneer het snoepgoed ook in Engeland aanslaat lijkt het aannemelijk dat ‘Eat Yourself Beautiful’ uiteindelijk ook deze kant opkomt. Toch waarschuwen experts dat het geen wondermiddel is en zelfs meer kwaad dan goed kan doen.

Een woordvoerder van een groep Britse dermatologen doet de snoepjes bijvoorbeeld af als onzin, volgens hem is de kans zeer klein dat collageen zijn werk doet als het gegeten wordt. Bovendien is bekend dat te veel suiker de huidveroudering juist bevordert, waardoor de persoon in kwestie alleen maar verder van huis kan raken.

Rimpels

Toch lijkt er een markt voor verjongend voedsel. Zo is er in Frankrijk bijvoorbeeld ook al een jam te koop die huidveroudering belooft te bestrijden. Dit broodbeleg zou rimpels zelfs tot 74 procent kunnen verminderen. Een wetenschappelijke onderbouwing voor deze bewering ontbreekt echter eveneens.