AMSTERDAM - Voor het eerst in de Amsterdam Fashion Week-geschiedenis zijn er diverse internationale modebloggers aanwezig in Amsterdam.

De Franse Garance Doré (begon haar eigen blog met illustraties en straatfoto’s maar is inmiddels ook fotografe voor Elle, Vogue, The New York Times Magazine en The Guardian) en fashionblogger Susanna Lau (alias Susie Bubble van Style Bubble en online editor bij Dazed Digital van Dazed & Confused) maakten 24 juli jongsleden hun opwachting bij de Lichting 2009 show.

Garance en Susanna waren zelfs onderdeel van de gastjury voor de G-star Raw Talent Award, op uitnodiging van Premsela.

Berlijn

Ook The Coveted, een bekende blogger uit San Francisco, gevestigd in Berlijn, versloeg voor de eerste maal de Fashion Week in Amsterdam.

Naast gastjurering bloggen de dames er lustig op los over de AIFW. Een goede zaak voor de Nederlandse mode-industrie, want drie bovengenoemde dames verzamelen iedere dag meer dan duizenden fans achter de computer.

Fiets

Twee van de fashionbloggers verblijven tijdens de Fashion Week de hele week in Nederland en huurden zelfs een fiets om op traditionele wijze de Amsterdamse mode te verkennen.

Mode-bloggers gaan sinds een jaar sky high in de modewereld. Naast Nederland doen de meesten ook de Fashion Weeks in New York, Parijs en Londen aan.

BUbble

In Nederland zaten zowel The Coveted als Garance Doré en Susie Bubble op de eerste rij bij diverse shows. Toch blijven de bloggers bescheiden. Als je Suzanna Lau vertelt dat menig Nederlandse fashionblogger tegen haar opkijkt lacht ze verlegen en zegt ze dat ze zich daar niet bewust van is.