AMSTERDAM - Tijdens de Amsterdamse Fashion Week was het vrijdagavond de eer aan Blue Blood om de lente/zomer collectie voor het volgende jaar te presenteren. Zowel de denim- als de designerlijn werden enthousiast ontvangen.

Blue Blood, een merk dat werd opgericht door Nederlander Steve te Pas, haalt zijn inspiratie voor de denimlijn (B.B. by Blue Blood) uit excentrieke persoonlijkheden en opmerkelijke vriendschappen. In dit geval was gekozen door de films van Wes Anderson, zoals The Royal Tennenbaums en The Darjeeling Limited.

“In deze films komen twee thema’s naar voren”, legt Te Pas uit. “De band tussen familie en vrienden, en opmerkelijke avonturen in stijl. Andersons liefde voor details, uniforms en ‘versleten’ luxe spreekt ons enorm aan.”

Luxe

In de collectie werd ‘versleten luxe’ direct vertaald naar verwassen en gescheurde baggy jeans en ‘retro’ reistassen en koffers.

Qua Andersons uniforms leek vooral gekeken naar matrozen, want ook het maritieme thema was goed vertegenwoordigd met kleuren als rood en blauw, shirts met opdrukken van een reddingsboei of geknoopte touwen, shorts en gemakkelijke gympen.

De B.B. by Blue Blood maakte met de overdaad aan leuke items vooral hebberig, en is daarmee een groter succes dan voorgaande jaren.

Avelon

De designlijn van het merk, de zogenaamde Avelon-collectie, onderscheidde zich duidelijk door een overheersend ‘universum’-thema. De jurken, broekpakken en jasjes waren veelal bedrukt met verwoestende natuurkrachten zoals donder en bliksem. Ook sterren en planeten waren sterk aanwezig.

Brein achter deze designlijn is Erik Frenken en hij heeft zich creatief gezien niet ingehouden: naast het kleurgebruik, gooide de ontwerper vooral hoge ogen met zijn asymmetrische beenmode en opgestikte veren. Met zijn gedoseerde gebruik van gouden details deed de galactische sterrenhemel zelfs even op de catwalk neerdalen.

Bekijk beide collecties van Blue Blood hier.

Blue Blood blijft verbazen