AMSTERDAM -Daryl van Wouw deed dit seizoen niet mee aan het officiële AIFW programma, maar gaf een ‘kleine’ show in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Daarvoor werkte hij samen met Levi’s.

Van Wouw bewerkte de klassieke Levi’s 501 spijkerbroek tot extreem verknipte jeans, maakte er korte jasjes van en ‘visnetjeans’. Met deze opdracht leek de ontwerper aardig in zijn element.

De collectie was speels, inventief en erg draagbaar zonder eentonig of voorspelbaar te zijn. Daryls inspiratie, het spelbord, kwam verrassend terug in gevlochten stofbewerkingen, kleurige prints en in een serie geometrische kubusjurken als showstoppers.

Ruches

Ook een van zijn handelsmerken 'de sweaterdress' vol ruches of fringes waren leuk gevonden. Alleen blote buik truitjes met een knoop boven de navel? Dat was even wennen.

Gelukkig leidden de strakke hiphop beats snel af van het navelstaren en werden we meegezogen in de wereld van de streetcouture, die vanaf februari 2010 te bewonderen is in de winkel van Daryl van Wouw in Amsterdam.

Daryl van Wouw los met Levi's