AMSTERDAM - Niets is wat het lijkt in de collectie van Individuals. Van een afstand is een wit broekpak niets meer dan een wit broekpak. Maar de kracht zit hem in de details.

Deze details bestaan uit handgemaakte korsetten, gouden maskers , geknipte tule en zichtbare schoudervullingen. De diversheid in het gebruikte materiaal doet daar een schepje bovenop; van vederlichte knoopjes gemaakt van garen, tot geknipt kant, los gebreid bont en zelfs verknipte schaatsen.

De ‘Lalala-vrouw’- Lalala is de naam van de collectie- is zelfverzekerd en schuwt er niet voor zich in het maagdelijk wit te steken. De korsetten, merendeels gebruikt als tailleriem of als bovenstuk doen sterk denken aan de periode waarin Madonna zich hulde in door Jean Paul Gaultier ontworpen puntige bustiers.

Versierd

Het silhouet is modern, vloeiend en elegant., waarvan het topstuk- een wit zijden broekpak- aan de bovenkant versierd is met gevlochten gouden garen.

Het maagdelijke wit voert wat kleur betreft de boventoon in de collectie, maar wordt afgewisseld met gebroken wit, huidskleur en leemtinten, en hier en daar een sprankel door middel van gouden lurex leggings.

Zevende collectie

De inmiddels zevende collectie van Individuals (ontworpen door een zevental talenten) toont dat compromissen in het ontwerpproces goed kunnen worden opgelost door contrasten aan te brengen.

In het geval van de Lalala-collectie vertaalt dit contrast zich in maagdelijke puurheid versus ongekuist exhibitionisme.

Krachtige details bij Individuals