AMSTERDAM - Ondanks de kredietcrisis en angst bij particulieren om geld uit te geven, zijn er economische ontwikkelingen die stevig doorzetten. Definitief ontharen bij mannen is daar een voorbeeld van.

Uit onderzoek van het Anti-aging Centre is gebleken dat inmiddels ruim 30 procent van haar klanten bestaat uit mannen (onderzoek juni 2009), tegen 15 procent in 2008.

Bij mannen ligt vaak een sociaal èn schoonheidsideaal ten grondslag aan de behoefte voor ontharen, zo bleek uit een steekproef onder 80 mannelijke klanten.

Schamen

Sociaal omdat steeds meer mannen zich schamen voor beharing op schouders en billen. Daarnaast is de ‘total nude’ trend nu volledig aanwezig in Nederland en geeft de man steeds meer geld uit om er verzorgd en ‘schoon’ bij te lopen.

Daarnaast zijn mannen geïnteresseerd in nieuwe ontharingstechnieken zoals permanent ontharen. Mannen zijn meer dan vrouwen geïnteresseerd in deze techniek. Zij stellen meer technische vragen dan vrouwen bij de intake en tijdens de eerste behandeling.

Resoluut

Verder bleek dat mannen gemakkelijker kiezen voor het nemen van een totale onthaarkuur. Waar vrouwen vaak een aantal behandelingen nemen en de kat uit de boom kijken, is een man hierin vaak meer resoluut. Dit is overigens een algemene trend die hoort bij het mannelijk uitgavenpatroon in de schoonheidsbranche.

Mannen nemen dit soort beslissingen vaker omdat ze menen een beter overzicht te hebben over de persoonlijke financiën.