AMSTERDAM- Het klassieke Amsterdamse hotel ‘The Grand’ verbouwde haar binnenplaats tot een catwalk voor de Prelude. Vier vooraanstaande ontwerptalenten toonden er dinsdagavond hun nieuwe collecties voor zomer 2010.

De bijzondere locatie gaf de ontwerpers de gelegenheid om hun collecties op een geheel eigen manier te presenteren.

Zo lagen de modellen van Catta Donkersloot gedrapeerd op banken en stoelen in de hotellobby. Zij had zich voor haar collectie laten inspireren door de papaverbloem, waar opium van wordt gemaakt.

Het verklaarde de poses van de modellen, die erbij lagen alsof ze het opium-goedje tot zich hadden genomen.

Ballerina’s

Een verrassend aspect was dat Sjaak Hullekes een paar van zijn mannelijke modellen op ballerina’s liet rondlopen in The Councel Chambers van het hotel. Zijn collectie ‘Oscar’ was een mooie klassieke herencollectie.

De grote, chique ruimte was versierd met literaire voorwerpen, welke de collectie mooi aanvulden. Zijn kenmerk, ambacht en vakmanschap, was goed terug te zien in de voor zijn doen ‘luchtige’ ontwerpen.

Conny

Voorafgaand aan haar show op de binnenplaats, lichtte Conny Groenewegen in de trouwzaal alvast een tipje van de sluier. Daar werd onder begeleiding van een harpiste een moderne dans uitgevoerd.

Tijdens de uiteindelijke catwalkshow die de Prelude afsloot, werd een aantal modellen in Mercedes oldtimers de binnenplaats op gereden.

Favoriet

De favoriet van de show was wederom Mattijs van Bergen, die de Prelude opende. Hij toonde mooie kleurrijke en vrouwelijke ontwerpen bestaande uit fijne plissés en bias-cuts.

Het kleurenpalet was geïnspireerd op de bloemen die aan het begin van de zomer bloeien: het verwelkomen van het nieuwe.

Mattijs schittert tijdens Prelude