AMSTERDAM – Terwijl op dit moment natuurlijk vooral de badmode van 2009 de klok slaat, is dankzij de Mercedes Benz Fashion Week in Miami ook al bekend wat er qua badpakken en bikini’s voor volgend jaar op het programma staat.

De Mercedes Benz Fashion Week vond vorige week voor de vijfde keer plaats en laat alleen maar badmode zien. De collecties van onder andere Caffe Swimwear, White Sands en Ed Hardy die hier op de catwalk getoond werden, worden gezien als voorbode voor de trends in 2010.

De opvallendste verandering ten opzichte van dit jaar is dat vooral de badpakken meer stof hebben dan het publiek doorgaans gewend is.

Dit lijkt een tegenreactie op de huidige trend, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar minuscule bikinietjes en de zogenaamde cut-away badmode (badpakken waar op strategische plekken stof weggesneden is).

Schouders

De trend lijkt ingefluisterd door de haute couture, waar opvallende schouders momenteel veelvuldig gezien worden. Bij verschillende badpakken waren de extra stukken stof namelijk vooral op de schouders bevestigd, die soms helemaal bedekt waren. Deze nieuwe inslag werd onder meer gezien bij Red Carter en White Sands.

Een tweede trend in de badkleding voor volgend jaar lijkt een opvallend design te zijn: bikini’s en badpakken die qua vorm ingenieus en complex in elkaar zitten. Een logisch vervolg op de asymmetrische- en de cut-away trend.

Sexy

De algehele sfeer die de badmode ademde kan het best omschreven worden als sophisticated sexy: mooie, rijke stoffen, zachte kleuren en ontwerpen met een verleidelijke uitstraling.

Het dragen van accessoires bij een badpak of bikini lijkt gelet op deze 'zonnige' catwalk alleen nog maar meer te worden en ook bikini’s met ruches blijken nog niet uit de mode. De bandeau-top, een strapless model dat nu al veel in de winkels te vinden is, hoeft voorlopig ook nog niet de prullenbak in. 

Miami

Kijk hier voor een overzicht van de ontwerpers die showden tijdens de Mercedes Benz Fashion Week Miami.