Amsterdam – De Amsterdamse Fashion Week 2009, die de komende week zal plaatsvinden, is zaterdag officieel geopend met Fashion Week Downtown. Voor de gelegenheid had biermerk Heineken een wedstrijd geïnitieerd.

De bierbrouwerij had ontwerpers opgeroepen zich door Heineken te laten inspireren. De twintig beste creaties werden tijdens de opening geshowd.

Op de schouders van de jury onder leiding van ontwerper Bas Kosters rustte vervolgens de taak om het beste jonge talent aan te wijzen.

Duidelijk

De beslissing werd unaniem genomen, Bas Kosters: “De keuze was snel en heel duidelijk gemaakt; de creatie van Mariëlle van der Gouw is fris, streetwear en helemaal Heineken.”

Mariëlle heeft overigens geen modeopleiding gevolgd, maar vindt het geweldig om te ontwerpen. “Het maakt niet uit wat”, aldus de stralende modejunkie, die voor haar overwinning een check van 1000 euro kreeg.

Daryl

Heineken zet overigens niet zijn eerste schreden in de modewereld. Afgelopen twee jaar ontwierpen topontwerpers Daryl van Wouw en Bas Kosters een op Heineken geïnspireerde collectie.

Bekijk het programma voor de Fashion Week hier.

Fashion in the City Award