AMSTERDAM - Het wordt vrouwen nu wel heel makkelijk gemaakt om een verpletterende indruk achter te laten op het strand: een nieuw soort bikini zou althans hetzelfde effect geven als een borstvergroting.

Dat meldt de Daily Mail donderdag.

De bikini, die de naam Red Herring meekreeg, zou borsten liften en aanzienlijk vergroten. Het effect zou te wijten zijn aan een speciale gel waarmee de cups gevuld zijn.

Winkelgedrag

“Onderzoek heeft uitgewezen dat 45 procent van alle A tot C-cups die nu verkocht worden ‘vergroten’,” legt Amanda Wain, inkoper bij het Britse warenhuis Debenhams, uit. “Daarmee blijkt maar weer hoe groot de markt is voor producenten van dit soort zwemkleding.”

Voorgevormde- en push up-bh’s blijken dan ook het sterkst aan groei onderhevig als het om lingerie gaat en Debenhams vond het dan ook ‘de perfecte tijd’ om met deze gel-bikinitopjes te experimenteren.

Overstijgen

Het bleek een lucratieve keuze. De Red Herring wordt nu drie maanden verkocht en de verkoopcijfers overstijgen die van andere zwemkleding inmiddels met 80 procent.

Een verklaring voor de enorme run op deze bikini kan volgens Wain wederom in de economische crisis gevonden worden. “Mensen zijn zuinig nu”, zegt ze. “En nu kan een bikini van nog geen 30 euro hen geven wat normaal alleen kostbare cosmetische chirurgie kan.”

De bikini is vooralsnog niet in Nederland te koop.