AMSTERDAM - Het is al wat langer bekend dat de modewereld steeds vaker ‘size-zero’ modellen afwijst. Vrouwelijke lichamen, met meer rondingen, zijn steeds vaker te zien op de catwalk.

The Guardian meldt woensdag dat een voorbeeld hiervan het Hollandse model Lara Stone is. Ze is uitgeroepen tot hét model van de afgelopen Haute Couture-collecties. Zo was te zien op de catwalk van Jean Paul Gaultier, Givenchy en sloot ze de show af van Chanel.

Het succes van de Nederlandse Lara Stone is haar lichaam, zo meldt New York Fashion. Het model schommelt tussen maat 34 en 36. Zelf zegt ze hier zo nu en dan flink onzeker over te zijn.

Model

Zo vertelde zij in  W Magazine: "Veel mensen zeggen dat ze blij zijn dat ze een keer een model zien die niet in tweeën breekt als ze haar aanraken. Maar ik ben en blijf een vrouw en een persoon en als je geconfronteerd wordt met je collega's, en ze hebben allemaal een superdun lichaam, denk je wel eens, ‘Ik ben echt dik!’. Maar op andere dagen denk ik weer dat ik een prima lichaam heb."