AMSTERDAM – Nederlanders vinden financiële zekerheid belangrijker dan familie en het hebben van liefdesrelaties. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeringsmaatschappij Cardif.

Aan Nederlanders werd gevraagd wat ze belangrijk vinden in het leven. Net als vorig jaar, toen eenzelfde meting werd gehouden, staan gezondheid (97 procent) en geluk (95 procent) bovenaan.

Financiële zekerheid (93 procent) is belangrijker geworden ten opzichte van vorig jaar; het heeft onafhankelijkheid met 2 procent verschil van de derde plek gestoten.

Liefdesrelaties

Nederlanders hechten zelfs meer waarde aan het hebben van voldoende geld dan aan sociale zaken zoals familie en liefdesrelaties. 87 procent van de Nederlanders hecht aan familie en voor 83 procent is een succesvolle liefdesrelatie belangrijk om gelukkig te kunnen worden.

Daarmee staat een liefdesrelatie lager op het prioriteitenlijstje dan onderwerpen als het behouden van de huidige levensstandaard (87 procent), de hoogte van het inkomen en comfort (beiden 84 procent).

Perspectief

Marieke van Zuien, hoofd PR & communicatie bij Cardif: “Blijkbaar willen we, zeker nu, niets inleveren van onze financiële onafhankelijkheid en het comfort behouden dat we hebben; een typisch individualistisch perspectief van wat belangrijk is in het leven.”

Het onderzoek werd in april dit jaar uitgevoerd door Blauw Research. In totaal werden 1.001 Nederlanders ondervraagd over hun financiële bewegingsvrijheid.