AMSTERDAM, - Foam fotografiemuseum in Amsterdam exposeert in het kader van de Amsterdam International Fashion Week werk van modeblogger Garance Doré. Op 21 juli wordt de tentoonstelling officieel geopend.

De Franse Garance Doré is door Foam uitgenodigd om de Amsterdamse straatmode in beeld te brengen.

Doré - bekend als illustrator, schrijver en fotograaf voor diverse internationale publicaties als Elle, Vogue, The New York Times Magazine, The Guardian en Le Monde – geeft met haar werk haar visie op de Amsterdam International Fashion Week en brengt het modebewuste publiek op kenmerkende wijze in beeld.

Extra bijzonder is het feit dat de collectie continue aangevuld wordt met nieuwe beelden, die geschoten worden tijdens de AIFW.

Antropoloog

Tijdens de officiële opening heeft Foam cultureel antropoloog Anneke Beerkens uitgenodigd om te spreken over straatmodefotografie waarmee ze te maken kreeg in haar onderzoek naar mode-iconen, fandom en groepsvorming in Tokio.

Momenteel werkt Beerkens aan de UvA als docent en geeft zij lezingen aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute). Ook schrijft zij een boek over haar veldwerk in Japan en in september publiceert zij een artikel over haar werk in het mode-tijdschrift Journal de Nimes.