AMSTERDAM – Niet alleen mocht het Nederlandse model Lara Stone de show van Jean Paul Gaultier openen, de blondine had eveneens de eer de catwalkshow van Karl Lagerfelds Chanel te sluiten. Stone vormde daarmee het hoogtepunt van de avond.

Dat meldt modemagazine Grazia dinsdag.

De shows van Chanel en Gaultier vonden vorige week, tijdens de Fashion Week in Parijs, plaats en stonden in het teken van de haute couturelijnen voor aankomende herfst en winter. Met de rollen die Stone in dit geheel toebedeeld kreeg, geldt zij als een van de belangrijkste modellen tijdens deze modeweek.

Indruk

Vooral tijdens de slotact voor Chanel maakte de Nederlandse indruk. Samen met Lagerfelds favoriete mannelijke model, Baptiste Giabiconi, stapte zij bij wijze van verrassing uit één van de gigantische Chanel nr. 5-flessen die op het podium stonden.

De apotheose van de show draaide om de bruidskleding die beide modellen droegen en de vele kussen die Giabiconi en Stone uitwisselden deden geloven dat zij zich prima in de rol van bruidspaar konden inleven.

Hoewel het witte pak dat Giabiconi showde prachtig in elkaar zat, was het vooral het korte bruidskleedje van Lara dat hierbij alle aandacht stal.

Borsten

De Franse Fashion Week is slechts een van de vele hoogtepunten die Lara in korte tijd op haar naam wist te zetten. De Franse Vogue wijdde al een volledige editie aan haar, ontwerpster Stella McCartney bejubelde onlangs nog haar borsten en ze had de eer de hoofdrol te spelen in de nieuwste Chanel-film.

Volgende maand is Stone te zien op de cover van W magazine. Het tijdschrift noemt haar in de editie onder meer ‘fashion it-girl’ en ‘meest gevraagde gezicht van het moment’.