AMSTERDAM- De Rolling Stone-dochter opende maandagavond haar eerste show op Nederlandse bodem met een compilatiefilm van Farrah Fawcett en muziek van Michael Jackson.

“Twee iconen uit de jaren '80 die beiden veel hebben betekend voor de mode-industrie”, aldus Jagger.

Onder de naam Boutyq showde zij samen met de Nederlandse ontwerper Tony Cohen voor het eerst een kledingcollectie in Nederland. Ook de introductie van Cohens ontwerpen werden opgeluisterd door een icoon, al dan wel in de vorm van een typisch Hollandse Andre Hazes-imitator.

Contrast

Tony Cohen -wiens collecties al een aantal seizoenen succesvol worden geshowd tijdens de New Yorkse modeweek- toonde somber getinte kleding met een rauw, a-symmetrisch randje, en hier en daar een uitschieter met een fuchsia-jurk of glimmend rokje.

Jade Jagger daarentegen keerde terug naar haar eigen jeugd in de jaren tachtig voor haar ‘Queen of Teens’-collectie. Kleding voor rebelse tieners waar fluoriscerende leggings hand in hand gaan met hippie-hoofdtooien.

Na afloop werd in de kelder van het oude Trouw-gebouw onder andere een optreden verzorgd door Jade Jagger’s man, DJ Dan Williams, met wie zij in februari in het huwelijk is getreden.

Jade & Tony