AMSTERDAM - Volgens de kliniek voor plastisch chirurgie Harley Medical Group is het aantal ingrepen om tepels te verfraaien toegenomen met maar liefst 30 procent. Vooral ingetrokken tepels worden ongedaan gemaakt.

De afgelopen jaren werden tepels vooral verborgen onder de zo populaire voorgevormde bh´s, maar onder celebs –zoals Victoria Beckham- lijkt het juist weer de trend om de tepelvorm door het topje heen te laten schijnen.

Toch zou mode niet ten grondslag liggen aan de toename van ingrepen aan de tepels. “Ingetrokken tepels zijn vooral een obstakel bij borstvoeding”, aldus Douglas McGeorge, plastisch chirurg en ex-voorzitter van de British Association of Aesthetic Surgery, tegen het online magazine Professional Beauty.

“Zo’n 10 procent van de vrouwen heeft dit en deze ingreep wordt al jarenlang uitgevoerd, het heeft niets met een modegril te maken.”

Noodzaak

De Engelse online-lingeriewinkel Wickedelic Lingerie, die ook neptepels in het assortiment heeft, zegt de trend wel te signaleren en zag de vraag naar de opplaktepels de laatste anderhalf jaar dan ook toenemen. 

Relatiemanager van de winkel, Nik Grant, denkt dat vrouwen het laten zien van hun tepels opeens weer als sexy beschouwen. “Niet alleen pronte borsten worden door mannen sexy gevonden, ook puntige tepels zijn geliefd”, aldus Grant.