AMSTERDAM - Ontwerper Karl Lagerfeld is ontevreden over de rol van actrice Audrey Tautou in de Chanel No.5-campagne. Lagerfeld had liever een modebewuster iemand in de campagne gezien.

Hoofdman van Chanel, Karl Lagerfeld, was niet betrokken bij de projecten waar Audrey Tautou aan werkte. Wel liet hij haar verschillende interviews doen, waarin duidelijk werd dat de actrice niet veel met mode had.

Op de vraag of zij vaak kleding van Chanel droeg, antwoordde ze bijvoorbeeld: "Soms. Deze morgen nog. Ik droeg de regenlaarzen." Deze opmerking viel niet in goede aarde bij Lagerfeld. "Ik wist helemaal niet dat wij regenlaarzen maakten. Na zo'n opmerking hoef ik niet aardig te doen."

Modehuis

Lagerfeld had liever Penélope Cruz gezien als gezicht van Chanel No.5. Volgens Lagerfeld representeert zij Franse modehuis een stuk beter, zo meldt WWD.

Karl Lagerfeld staat bekend om zijn niet zo subtiele uitspraken. Onlangs beledigde hij Heidi Klum, door dat te zeggen dat zij te dik was voor een model. Ook de man van Klum, Seal, kreeg ervan langs. Lagerfeld moest er niet aan denken dat hij de huid zou hebben van de zanger.