LONDEN - De Royal Academy of Arts in Londen presenteert vanaf 23 januari een omvangrijke tentoonstelling over Vincent van Gogh. Het is de grootste expositie over de Nederlandse kunstschilder in Groot-Brittannië sinds 1968, meldde de Engelse kunstinstelling vrijdag.

De Royal Academy of Arts toont op de expositie 'The real Van Gogh: the artist and his letters' 65 schilderijen, dertig tekeningen en 35 brieven van Van Gogh. De meeste van deze brieven schreef de kunstenaar aan zijn broer Theo.

In het Van Gogh Museum in Amsterdam is vanaf 9 oktober al een tentoonstelling aan de brieven gewijd, als afsluiting van vijftien jaar onderzoek naar de correspondentie van de schilder.

Uitlenen

Het museum in Amsterdam zal een deel van de brieven begin volgend jaar uitlenen aan de Royal Academy of Arts, samen met twaalf schilderijen uit de eigen collectie.

Ook komen werken van onder andere het Kröller-Müller Museum in Otterlo en het Metropolitan Museum of Art in New York naar Londen. De tentoonstelling in het toonaangevende Britse kunstinstituut duurt tot en met 18 april.