AMSTERDAM – Nederland trekt er massaal op uit met de auto tijdens de zogenaamde ‘zwarte zaterdagen’, wat lange files veroorzaakt. Dit lange wachten in een warme auto brengt de nodige ergernissen met zich mee.

Zo vindt 57 procent van de Nederlanders dat de lange files het vakantieplezier belemmeren. Toch verkiest een op de drie een autovakantie boven een vliegreis.

Dit komt naar voren uit een onderzoek van tankstation BP. 

Irritatiefactor

Tijdens de reis naar de vakantiebestemming ergert maar liefst 82 procent van de ondervraagden zich het meest aan files. Een lange reis is voor 45 procent een grote irritatiefactor.

Niet alleen het reizen, maar ook het voorbereiden brengt veel ergernissen met zich mee. 44 procent is bang om spullen te vergeten. Ook vindt 40 procent het inpakken een drama en ziet hier erg tegenop.

Ruzies

Een korte stop op een overvol tankstation is voor een op de vier vrouwen het ‘ultieme vakantiegevoel’. Eenderde van de reizigers ziet dit echter als groot irritatiepunt.

31 procent van de Nederlanders ergert zich aan zeurende kinderen en 24 procent vindt ruzie met de partner de grootste bron van irritatie.

Aan het onderzoek deden 819 Nederlanders mee.