AMSTERDAM - Terwijl vele bedrijven lijden onder de financiële crisis, doen wellnesscentra het erg goed in de Verenigde Staten. Die zagen hun bezoekersaantal het afgelopen jaar flink toenemen.

De International Spa Association (ISA) heeft cijfers vrijgegeven en daaruit blijkt dat Amerikanen massaal hun toevlucht zoeken bij spa’s om te ontstressen.

In 2008 telden de Amerikaanse wellness- en schoonheidsinstituten 160 miljoen bezoekers. Dat is 16 procent meer dan het jaar daarvoor, zo meldt Knack woensdag. De inkomsten van de sector groeide met 18 procent.

Recessie

Volgens voorzitter van de ISA, Lunne McNess is wellness bestand tegen de recessie. "De economie zit nog altijd in het slop en veroorzaakt bij heel wat mensen een forse dosis stress. En we weten dat hoofdreden om een wellnesscentrum te bezoeken ontstressen is."

Er wordt ook niet bespaard op wellness. Veertig procent van de gefortuneerden (die meer dan een miljoen dollar bezitten) zeiden minder uit te geven aan luxereizen en -goederen, maar meer te spenderen aan gezondheid en wellness.