AMSTERDAM - Beyoncé en haar moeder Tina Knowles hebben plannen om een jongerenkledinglijn te gaan ontwerpen, melden verschillende media donderdag.

De lijn zou Sasha Fierce for Deréon gaan moeten heten, en zou geïnspireerd op het alter ego van Beyoncé, Sasha Fierce. Dit personage komt altijd tevoorschijn tijdens optredens van de zangeres. De kleding zal worden ontworpen voor naar schoolgaande jongeren.

De lijn bevat sportkleding, tassen, schoenen, brillen, lingerie en sieraden, zo meldt WWD.

Gedurfd

Volgens Tina Knowles zal de mode gedurfd zijn. "De collectie is trendy en laat Sasha Fierce's durf en sprekende houding zien. De schoenen, sieraden en de brillen zullen over de top zijn."

Er zal gebruik worden gemaakt van gemixed metaal, zoals zilver met goud. De schoenen zullen hoge hakken hebben en de zonnebrillen worden groter dan groot.

Blij

Beyoncé zelf is ook erg blij met de ontwerpen. "De collectie laat een andere kant van mijn persoonlijkheid zien. Ik ben erg dankbaar dat het via deze manier kan uiten."

De collectie zal onder andere te koop zijn in Jimmy Jazz en Against All Odds. Wanneer de lijn ook in Nederland verkrijgbaar is, is niet duidelijk.