AMSTERDAM – De zomer is natuurlijk het seizoen bij uitstek voor strapless jurken en –topjes. Deze kleding vraagt echter om een strapless bh, waarbij altijd hetzelfde probleem opduikt: het blijft niet zitten.

Ondergoed fabrikant Wonderbra zegt de oplossing te hebben. In de nieuwe soort strapless bh, die donderdag in Londen werd gepresenteerd, zijn in iedere cup vier ‘vingers’ verwerkt die de boezem omhoog duwen en de bh op zijn plek houden.

Dat meldt de Britse Marie Claire maandag.

Dansvloer

De vingers, die in iedere cup gegoten worden, zouden de borsten evengoed op hun plek houden als je eigen vingers dat zouden doen. Het ondergoed, dat de naam Ultimate Strapless meekreeg, zou marathons op de dansvloer zelfs mogelijk maken.

Vanzelfsprekend is de fabrikant erg trots op het nieuwe product. Ruim twee jaar werd eraan gewerkt en tot in den treuren werd gezocht naar de beste manier waarop de bustenhouder bleef zitten tijdens het dansen, buigen en springen.

Gewicht

"Wij hebben een baanbrekend kledingstuk gevonden", aldus Wonderbra’s Julia Nolan. "De ingewerkte vingers liften het gewicht, ondersteunen en geven het vertrouwde Wonderbra-decolleté".

De bh is vooralsnog alleen in Londen verkrijgbaar, voor 32 pond. Of de lingerie uiteindelijk ook in Nederland verkocht zal worden is niet bekend.