AMSTERDAM – De Nederlandse Lara Stone gaat als een speer. Het model is onder andere gestrikt door het Franse lingeriemerk Eres voor de promotie van hun herfst/wintercollectie 2009/2010.

Dat meldt Grazia zondag.

De blondine perfectioneert de slaapkamer-look in een serie foto’s waarin ze de flatterende silhouetten, waar Eres om bekend staat, extra benadrukt. Lara neemt het stokje over van Hilary Rhoda, die de zomercampagne mocht doen.

Succes

De opdracht voor Eres is niet het enige succes dat Stone onlangs behaalde. Het rondborstige model mocht eveneens niemand minder dan Linda Evangelista en Naomi Campbell opvolgen, in een campagne voor modemerk Dsquared.

Waar Linda en Naomi nog letterlijk moesten vechten voor exposure, is Lara in de campagne het middelpunt van alle aandacht. De plaatjes werden professioneel vastgelegd door fotografieduo Mert Alas en Marcus Piggott.

Ode

De loopbaan van Lara lijkt er een met pieken en dalen. Twee jaar geleden overwoog de Nederlandse nog haar modellencarrière op te doeken omdat zij ‘m niet van de grond zou krijgen. De Franse Vogue greep destijds in en bracht de ultieme ode aan Lara door een heel nummer aan haar te wijden.

Sindsdien lijkt het haar voor de wind te gaan. Zelfs ontwerpster Stella McCartney ligt inmiddels aan haar voeten. “Ze heeft fantastische borsten”, aldus McCartney onlangs in Interview. “Voor sommige designers een reden om geen gebruik van haar te maken, maar ik wil haar vieren. Sexier dan Lara komen ze niet.”

Meer Lara: