AMSTERDAM – Vrouwen bevinden zich op 28-jarige leeftijd op het gelukkigste moment van hun leven. Reden hiervoor is dat zij zich vlak voor hun dertigste erg gelukkig prijzen met hun lichaam en hun seksleven.

Dat blijkt uit een Britse studie, waarover de Telegraph zaterdag bericht.

Andere factoren die volgens de onderzoekers een rol spelen in deze gelukspiek rond het 28e levensjaar zijn werkzekerheid, een stabiel inkomen, een relatie en goede vrienden.

Puzzel

"De zekerheden die vrouwen op deze leeftijd hebben, helpen om het punt te creëren waarop alle puzzelstukjes in elkaar vallen”, stelt één van de onderzoekers.

De gelukkigste periode in hun leven zou wel maar kort duren: tegen de tijd dat vrouwen dertig worden beginnen zorgen over oud worden, rimpels krijgen en grijze haren, gedachten die een schaduw werpen over de geluksgevoelens.

Uiterlijk

Onzekerheid over het uiterlijk speelt sowieso een grote rol in het leven van de vrouw. Zo vindt tweederde van de ondervraagden dat zij sneller ouder worden dan mannen.

Meer dan de helft maakt zich constant zorgen over hun schoonheid en het ouder worden.

Relatie

Uit het onderzoek bleek verder dat vrouwen qua carrière op hun 29ste pieken en dat dames op hun dertigste het meest gelukkig zijn met hun relatie.

De financiële situatie staat er het best voor op de leeftijd 33 jaar. 32-jarigen zijn qua huiselijk geluk en gezin het gelukkigst.

Onderzoek

Het onderzoek, uitgevoerd door haarkleurmerk Clairol Perfect 10, richtte zich op 4.000 vrouwen, tussen 25 en 65 jaar.