AMSTERDAM - Cosmeticagigant L’Oréal Paris is door de hoogste rechtbank in Frankrijk schuldig bevonden aan racisme. Het beautymerk werd in 2000 al voor de rechter gedaagd.

L’Oréal Paris zou alleen blanke verkopers willen hebben voor hun Garnier-haarproducten. Dit kwam aan het licht toen een werknemer van een uitzendbureau het bedrijf SOS Racisme inlichtte over de zaak.

L’Oréal zou een fax hebben verstuurd waarin stond dat zij alleen blanke werknemers wilden aannemen als verkopers voor de Garnier-producten.

2007

De zaak kwam in 2007 voor de tweede keer voor de rechter. Het vonnis luidde toen dat L’Oréal Paris 30,000 euro moest betalen voor discriminerende praktijken, zo meldt Cosmetics Design.

Het cosmeticamerk ging hier niet mee akkoord en de zaak kwam voor de hoogste rechtbank in Frankrijk. Dit vonnis kan niet worden teruggedraaid.

Teleurgesteld

L’Oréal Paris is teleurgesteld in de uitspraak. "L’Oréal is overtuigd dat verschillen en diversiteit een bron zijn van rijkdom en creativiteit voor iedereen. Wij veroordelen elke vorm van racisme en discriminatie."