AMSTERDAM – Rimpelvuller Botox zou meer kunnen dan alleen de huid gladstrijken. Een Californische plastisch chirurg zegt namelijk ontdekt te hebben dat de injecties ook kaalheid kunnen tegengaan.

Dat meldt The Sun woensdag.

Chirurg Simon Ourian, die de ontdekking deed, mengt de Botox-injecties met verschillende vitaminen die de doorbloeding in de hoofdhuid verbeteren en celvernieuwing stimuleren. Het middel zou hierdoor nog efficiënter werken.

Moeder

Ourian stuitte naar eigen zeggen op het gunstige neveneffect van de rimpelvuller toen hij de hoofdhuid van zijn moeder onder handen nam. Zij had chemotherapie ondergaan waardoor zij kaal was en verschillende wonden op haar schedel had. Aan botox wordt ook een pijnverzachtende werking toegeschreven.

Toen de chirurg zag dat het haar van zijn moeder hierop weer begon te groeien besloot hij, in zijn Epione Beverly Hills Clinic, enkele tests te doen. Bij alle vrijwilligers waren na afloop positieve resultaten te zien.

Deskundigen menen echter dat nader onderzoek nodig is om vast te stellen of de behandeling werkt en of deze veilig is.

Baat

Naast mensen die op natuurlijke wijze kaal zijn geworden of hun haren hebben verloren door een chemokuur, kunnen ook patiënten met alopecia areata, een ziekte die kaalheid veroorzaakt, er baat bij hebben. Twee à drie injecties per jaar zouden hierbij voldoende zijn.