AMSTERDAM – Niet alleen het lichaam maar ook de ideeën over het huwelijk blijken niet ongevoelig voor de tand des tijds. Uit een enquête van het Belgische weekblad Flair blijkt namelijk dat vooral jonge mensen trouw zijn en er nog vol in geloven.

Dat meldt Nina dinsdag.

Zo hebben dames tussen de 16 en 18 jaar nog volop vertrouwen in de liefde. De helft van deze groep is er zeker van nooit te zullen vreemdgaan en diezelfde trouw verwachten zij ook van hun partner. Slechts 20 procent van deze groep is kritischer als het op eeuwige trouw aankomt en zegt er niet in te geloven.

Monogamie

Een enorm verschil met vrouwen boven de 30: van deze groep gelooft 80 procent niet in eeuwigdurende monogamie.

Wellicht dat een stukje levenservaring een bijdrage levert aan deze ommezwaai: 1 op de 2 dertigers heeft haar partner namelijk al eens bedrogen en net zo vaak zijn zij zelf bedrogen. De enorme frequentie ten spijt, de dames wennen niet aan het bedrog. Driekwart van de ondervraagden zet de ander onmiddellijk de deur uit na een slippertje.

31 procent vindt dan ook dat een onenightstand beter verzwegen kan worden.

Trouwen

Trouwen blijkt onder alle leeftijdsgroepen nog altijd erg populair. 95 procent van de ondervraagden is getrouwd of wil dat nog doen.

Aan het onderzoek deden 2000 vrouwen mee.