AMSTERDAM - De Franse ontwerper Issey Miyake zal deze zomer opnieuw een parfum gaan lanceren. Het laatste parfum van Miyake werd elf jaar geleden uitgebracht. Het nieuwe parfum zal zijn eerste grote vrouwengeur zijn.

Het parfum, simpel genaamd 'A Scent by Issey Miyake', is gebaseerd op de vier sleutelelementen van een parfum; een geur, een fles, een naam en een verpakking. Verder is de geur geïnspireerd op de natuur.

Het nieuwe parfum zal volgens Miyake een nieuwe groene frisheid op de parfummarkt brengen. ‘A Scent by Issey Miyake’ bevat de geur van hyacint, jasmijn, galbanum en verbena, zo meldt Cosmetics Business.

Gras

Het flesje is ontworpen door Arik Levy en lijkt op een pluk gras. Het parfum zal in verschillende varianten verkrijgbaar zijn. Bij elke variant lijkt het gras langer of korter te zijn. De verdere lijn van ‘A Scent by Issey Miyake’ bestaat uit een bodylotion, douchegel en een deodorant.

‘A Scent by Issey Miyake’ zal worden gelanceerd op 16 augustus in Groot-Brittannië. Begin september zal de geur wereldwijd te koop zijn.