AMSTERDAM - Al lijkt cosmetische chirurgie steeds populairder te worden, voor veel vrouwen is een cosmetische ingreep nog altijd geen optie. Vrouwen kiezen hiervoor in de regel niet, omdat zij niet willen laten snijden in een gezond lichaam.

Slechts 2 procent van de vrouwen die ooit een facelift hebben overwogen, heeft het daadwerkelijk laten doen. De ooglift laat ook magere cijfers zien, slecht 6 procent van de vrouwen liet dit doen.

Dit blijkt uit onderzoek van Ruigrok|NetPanel in opdracht van Olaz.

Wallen

Drie op de tien vrouwen hebben wel eens een ooglift overwogen. Toch haakt het grootste deel van de vrouwen (94 procent) af, voordat ze daadwerkelijk onder het mes gaan.

Een kwart van de vrouwen vindt het moeilijk te accepteren dat ze ouder in hun gezicht worden. Daarbij ergeren zij zich bij hun ogen aan wallen, hangende oogleden en kraaienpootjes. Ook oneffenheden, pigmentvlekjes en rimpels zijn irritatiepunten.

65 jaar

De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen een ooglift overwegen is 41 jaar. De interesse voor een facelift komt later, zo rond de 42,5 jaar. De leeftijd wanneer er het vaakst daadwerkelijk een cosmetische ingreep gebeurt, ligt tussen de 55 en 65 jaar oud.