AMSTERDAM - Facelifts worden in de Verenigde Staten steeds populairder. Tegenwoordig worden de facelifts aangeboden via advertenties.

Twee facelifts, de Quicklift of de Lifestyle Lift, beloven rimpels en een hangende huid in een uur weg te werken. Het imago van beide lifts schiet ineens omhoog, omdat ze gebruik maken van lokale verdovingen en een korte herstelperiode zouden vergen.

De kostprijs van de facelift ligt tussen de 4 en 5.900 dollar. Sinds 2001 zijn beide facelifts al bij 100.000 Amerikanen uitgevoerd.

Ongerust

Verder meldt The New York Times dat sommige chirurgen ongerust worden door de ontwikkelingen.

De medische procedure is goedgekeurd, maar het feit dat facelifts koopwaar zijn geworden is reden tot bezorgdheid. Patiënten kiezen niet meer voor de beste behandeling, maar eerder voor de goedkoopste.

Ervaringen

Of de lifts echt werken is ook nog maar de vraag. Op websites zoals Realself.com wordt gediscussieerd over plastische chirurgie en delen mensen hun ervaringen.

Slechts 37 procent van 170 patiënten blijkt tevreden met hun Lifestyle Lift. 63 Procent heeft er een slechte ervaring aan over gehouden.