AMSTERDAM - Vrouwen blijven het liefst altijd 30. Mannen daarentegen willen het liefst nog jonger blijven en geven de voorkeur aan een jaar of 20.

Dit komt naar voren uit een onderzoek van Mediatornado in samenwerking met Vrouwonline.nl en Menshealth.nl.

Dit onderzoek werd gedaan naar aanleiding van de film ‘The Curious Case of Benjamin Button’, een film waarin een man elk jaar een jaartje jonger wordt. Voor dit onderzoek werden bijna 1000 mannen en vrouwen gevraagd naar de leeftijd die zij het liefst altijd zouden willen hebben.

Ouder

Vrouwen blijken over het algemeen de voorkeur te geven aan een oudere leeftijd dan mannen. 57 procent van de dames geeft aan het liefst altijd 30 jaar of ouder te zijn. Slecht 20 procent van de mannen geeft een voorkeur aan deze leeftijd.

De heren gaan toch liever voor een jonger gestel. 69 procent van de mannelijke stemmen ging naar de leeftijd 20 en iets hoger. Ook de jeugdige tienerjaren zouden zij liever overdoen dan de vrouwen: 11 procent tegenover 5 procent van de vrouwen.

40+

Mannen zijn geen fan van de leeftijd 40+. Maar 3 procent van de heren vindt dit de ideale leeftijd, tegenover 18 procent van de vrouwen.