AMSTERDAM – Ook vrouwen die geen voorstander zijn van bezoekjes aan een naaktstrand, kunnen voortaan hun hele lichaam bruinen. Dankzij een nieuwe lijn bikini’s van het merk Kiniki behoren de witte ‘enclaves’ op het lichaam voortaan tot het verleden.

De nieuwe lijn van Kiniki heet Tan Through en, zoals de naam al zegt, de zon schijnt er grotendeels doorheen. Dat meldt het Belgische magazine Nina zondag.

De badkleding is gemaakt van een speciale stof, Transol, waarin duizenden kleine gaatjes zitten die tot 80 procent van het zonlicht doorlaten. Met het blote oog zijn de gaatjes niet zichtbaar dus hoeft de draagster niet bang te zijn onverhoopt iets te veel van zichzelf te laten zien.

Voorzichtig

Overigens betekent dit ook dat schadelijke UV-stralingen de huid onder de badkleding bereikt. Eigenaar van Kiniki John Walker: "Wij waarschuwen onze klanten dan ook dat ze extra voorzichtig moeten zijn, je moet onder de kledij een even hoge factor aanbrengen als op de rest van je lichaam.”

“Maar,” zegt Walker. “Deze lijn is een succes, het verkoopt als zoete broodjes."

Mannen

De lijn bestaat niet enkel uit badpakken en bikini's, ook aan de mannen is gedacht: er zijn ook Tan Through-zwembroeken verkrijgbaar.