AMSTERDAM – Kinderen kunnen voortaan zorgeloos buiten spelen, ondanks dat hun huid extra gevoelig is voor de zon. Het label HappySunnyDays brengt namelijk kinderkleding op de markt die een zonbescherming in zich hebben.

Dat meldt Knack donderdag.

De kleding heeft beschermingsfactor 50, dankzij bewerkt nylon en lycra. Ter vergelijking: onbewerkt katoen heeft factor 15.

Licht

De outfitjes belemmeren kinderen niet in hun speelgedrag: de kleding is licht en er kan in gezwommen worden. De stof droogt namelijk snel en de bescherming blijft ook na contact met water intact.

De Nederlandse Astrid de Groot is geestelijk vader van de kledinglijn en werd zelf ooit gediagnosticeerd met huidkanker, voor haar de motivatie om kinderen extra bescherming mee te geven. Immers, wie voor zijn 18e levensjaar verbrandt loopt op latere leeftijd twee keer zoveel kans op huidkanker.

Maker

De kleding is verkrijgbaar vanaf maat 62 en enkel nog te bestellen via de site. Uitgebreid variëren zit er alleen niet in; alle stukken zijn voorzien van dezelfde afbeelding.