AMSTERDAM - Het Nederlandse model Anna de Rijk had vorig jaar al de eer de tweede plek van de Prada-catwalkshow in te nemen, maar de succesvolle schone doet daar dit jaar gerust nog een schepje bovenop.

De 21-jarige Anna begon haar modellencarrière in 2006 toen ze een modellenwedstrijd bij TMF won. Na deze overwinning kreeg ze meerdere opdrachten aangeboden waaronder een shoot voor Adidas, geschoten door niemand minder dan Mario Testino.

Hierna werd het rustig omtrent de brunette, tot ze in 2009 echt doorbrak. Ze opende de show van de Japanse ontwerper Yohji Yamamoto in Parijs en liep shows voor onder andere Louis Vuitton, Lanvin, Marni en Missoni.

Vooraan

Voor Prada werd ze voor herfst 2009 seizoen als tweede opgesteld. Voor de resort collectie die 2 juni geshowd werd mocht Anna als eerste de catwalk betreden, wat in de modewereld als grote eer geldt. 

Prada heeft al eerder haar voorkeur voor Nederlandse modellen laten blijken. In eerdere shows liepen er maar liefst zes Nederlandse modellen over de catwalk waaronder de Groningse Ymre Stiekema, die ook al eerder een Prada show opende.