RIJSWIJK - Het zonnige en warme pinksterweekeinde heeft geleid tot 'een zomers feest' voor de Nederlandse attractieparken. Veel mensen gingen in eigen land een dagje uit, wat zich vertaalde in hoge bezoekersaantallen.

Dat meldde de overkoepelende organisatie Club van Elf maandag.

Ouwehands Dierenpark in Rhenen kon een kwart meer bezoekers verwelkomen dan vorig jaar met Pinksteren. Grote publiekstrekker in de dierentuin was het jonge ijsbeertje Walker. Ook een jong kameeltje en een kleine mandril konden rekenen op warme belangstelling van vooral kinderen.

Olifantje

Ook het Dierenpark Emmen profiteerde van de recente geboorte van jonge dieren. Het olifantje Lenteprins en een pasgeboren elandje droegen bij aan een 20 procent hoger bezoekersaantal.

Ook het Dolfinarium in Harderwijk is tevreden over het pinksterweekeinde. Mede door het mooie weer wisten veel mensen het waterdierenpark te vinden.

Madurodam in Den Haag had het eveneens drukker dan vorig jaar. Ook hier speelde het mooie weer vermoedelijk een rol. Veel mensen combineerden een dagje strand met een bezoek aan de miniatuurstad.