AMSTERDAM – Dat fabrikanten alle creativiteit uit de kast halen om hét middel tegen rimpels te vinden bewijst Bioforskning wel weer. De cosmeticagigant heeft een nieuw product ontwikkeld waar spermine in verwerkt is, een antioxidant die vooral in spermacellen voorkomt.

Dat meldt het Belgische Knack zondag.

De Noorse fabrikant haast zich wel om te melden dat het goedje in het laboratorium is nagebootst, maar de inspiratie voor dit product is weldegelijk afkomstig van de werking van spermine in spermacellen.

Sterk

De levenscyclus van menselijk zaad vraagt nu eenmaal om extra hulp en een krachtig middel dat de cellen sterk en jong houdt. Spermine doet dit voor de spermatozoïden.

Bioforskning claimt nu dat het gebruik van Spermines in huidverzorgingsproducten, soortgelijke verjongende en versterkende effecten sorteert. Het zou vooral de schadelijke gevolgen van zuurtstof op de huid terugdraaien. 

Ondanks dat de mens afhankelijk is van zuurstof, blijkt uit twee recente onderzoeken (één Japanse en één uitgevoerd door de UCLA) dat het in grote hoeveelheden inderdaad schadelijk kan zijn voor de mens.

Vogelpoep

Het is niet voor het eerst dat opmerkelijke ingrediënten gebruikt worden in cosmetica. Eerder al werd bekend dat vogelpoep, regendruppels, slangengif en stamcellen ook een positief effect kunnen hebben op het uiterlijk.

Een tube crème met spermine, genaamd Skinscience, is verkrijgbaar vanaf 50 euro.