AMSTERDAM - Fransen staan er niet onmiddellijk om bekend scheutig te zijn met de Engelse taal. Klaarblijkelijk beïnvloedt dat de Engelsen die in Frankrijk werken minimaal: Uit een rondvraag blijkt dat ze erg over het Bourgondische volk te spreken zijn.

Vooral het uiterlijk, en dan met name dat van de Franse dames, gooit hoge ogen: Britten vinden ze beter gekleed (66 procent) en sexier (71 procent). Het leeuwendeel van de ondervraagden (92 procent) zegt de Fransen ook dunner te vinden.

Daar staat tegenover dat er op het vlak van gezelschap en humor nog wel wat punten te behalen zijn. Dat meldt AFP zaterdag.

Gelukkiger

Overigens blijken Britten het sowieso erg naar hun zin te hebben in het land van Sarkozy: 43 procent van deze groep expats acht zichzelf gezonder en gelukkiger dan zij in eigen land zouden zijn.

Als reden hiervoor wordt aangevoerd dat de familiebanden in Frankrijk hechter zijn. Daarnaast is er minder misdaad en zou de maatschappij er minder doordrenkt zijn van stress. 

Groener

“Het gaat erom dat Britten meestal naar Frankrijk verhuizen om hun dromen na te jagen”, zegt Michael Streeter, redacteur bij The French Paper, een krant bedoeld voor expats. “En eenmaal daar komen ze erachter dat het gras bij de buren daadwerkelijk groener is.”

Aan het onderzoek deden 1000 Britten mee.