AMSTERDAM – Nederlanders worden steeds makkelijker wat seks betreft. Zodra de eerste date achter de rug is, laten we er geen gras over groeien. Seks na een eerste afspraak is dan ook geen taboe meer.

Singlessite deed onderzoek onder 400 Nederlandse vrijgezellen, met betrekking tot zoenen en seks. Hieruit blijkt dat 70 procent vindt dat het acceptabel is om er na een geslaagde eerste date lekker op los te tongzoenen, friemelen of met elkaar het bed in te duiken.

De helft van de ondervraagde vrijgezellen heeft dan ook wel eens seks gehad na een eerste date. Voorbereid zijn we echter niet allemaal: Slechts een kwart heeft altijd een condoom op zak.

Afspraakje

Afscheid nemen na de eerste date gebeurt op steeds andere manieren dan vroeger. Nog maar 3 procent geeft elkaar een handdruk na een gezellige eerste avond. 27 procent neemt afscheid met een kus op de wang en een derde van de ondervraagde vrijgezellen laat een tongzoen niet achterwege.

Een gezellige avond leidt bij 17 procent tot wat friemelen en frunniken en nog eens 17 procent geeft aan gelijk het bed in te duiken met zijn of haar date.

Voornemens

De helft van de ondervraagde vrijgezellen zegt zich niets voor te nemen en ziet wel hoe de afspraak verloopt. Een kwart vindt dat er alleen gezoend mag worden bij een succesvolle date.

13 procent vindt het niet erg om na de eerste afspraak iets verder te gaan, maar van het echte werk is nog geen sprake. Slechts 5 procent van de vrijgezellen geeft aan zo snel mogelijk seks te willen hebben met zijn of haar date.