AMSTERDAM – Ongetwijfeld de makkelijkste manier om er slanker uit te zien: een zonnebankkuurtje. Een gebruinde huid zou er bij vrouwen optisch maar liefst 3,5 kilo afhalen. Bovendien gaan vrouwen van een kleurtje beter in hun vel zitten.

Dat blijkt uit een Britse studie, waarover de Daily Mail dinsdag bericht.

Vrouwen met een bruin velletje vinden dat zij meer complimenten krijgen over hun figuur (zegt 59 procent), voelen zich zekerder (zegt 72 procent) en voelen zich getint zelfs sexier dan hun witte medestanders (56 procent).

Pikanter

Voor 45 procent reikt het effect van een zongebruinde huid zelfs nog verder: De uurtjes in de slaapkamer zouden er dankzij wat extra zonnestralen een stuk pikanter op worden.

En daarmee is de bron van voordelen van een kleurtje nog niet uitgeput: Zo’n 67 procent vindt dat hun kleren beter staan na een bruiningskuurtje en hetzelfde aantal waagt zich om dezelfde reden aan gewaagdere kledij.

Zorgen

Ongeveer driekwart geeft wel aan zich zorgen te maken om de gevaren van zon- of zonnebankstraling en iets meer dan de helft kiest dan ook voor sprays of lotions om de gewenste tint te krijgen.

Niet geheel overbodig blijkt: Groot-Brittannië kent ieder jaar 67 duizend nieuwe gevallen van huidkanker.