AMSTERDAM – Het nieuwste modeblad van Nederland, dat de naam Mykromag meekreeg, wil vooral grenzen gaan opzoeken en aanzetten tot nadenken.

"Daarom is alles in zwart wit uitgevoerd”, zegt uitgever van het blad, Sonny Groo, tegen Bright. “We willen mensen verder laten kijken en willen voorkomen dat ze worden afgeleid door een roze jurkje.”

Microscoop

De naam Mykromag heeft Groo gehaald uit termen als micro, micro-organisme en microscoop. “Dingen groter maken, dichterbij brengen en samenvoegen”, aldus Groo. “Mag komt natuurlijk van magazine.”

De eerste editie ging vorige week online en Groo en zijn team wisten al aardige namen voor deze eerste issue te strikken. Zo wilden onder meer trendwatcher Li Edelkoort en modeontwerper James Long wel meewerken.

Over de toekomst van Mykromag is Sonny Groo duidelijk. Het blad is nu nog enkel online te lezen, maar zodra er geld voor is komt er ook een geprinte versie. Liefst in oktober al.

Modeblogger

Sonny Groo is van huis uit stylist en modeblogger. Ongeveer 15 duizend mensen uit 150 landen lezen de posts van Groo maandelijks.