AMSTERDAM - Modeontwerpster Ann Sofie Back gaat werken voor modemerk Cheap Monday. De ontwerpster is van Zweedse afkomst maar woonde de afgelopen tien jaar in Londen om te werken aan haar eigen collecties.

Nu verhuist Ann Sofie Back terug naar Stockholm om te gaan werken voor jeansmerk Cheap Monday.

“Het was een gelukkig toeval dat toen ik naar Stockholm terugging voor mijn man, deze baan op mijn pad kwam. Cheap Monday is een goed merk en sommige dingen zijn gewoon voorbestemd”, aldus de designer tegen Vogue.

Eigen collectie

Ann Sofie Back zal zich bij Cheap Monday gaan richten op alle aspecten van het ontwerpen, behalve de jeanslijn. Die blijft in handen van Orjan Andersson.

Ann Sofie Back zal het non-denim gedeelte van Cheap Monday meer onder de aandacht gaan brengen.

Back zal, ondanks de verhuizing, ook haar eigen collectie blijven produceren en teruggaan naar Londen om de zomercollectie 2010 te presenteren tijdens de Fashion Week.

Knopen

Ann Sofie Back is een modeontwerpster van Zweedse afkomst. Zij staat bekend om haar experimentele silhouetten en gebruik van de drapering en het knopen van stoffen.

Haar werk is te zien geweest in verschillende exposities en Ann Sofie Back presenteert elk seizoen haar collectie tijden de fashionweek in Londen.