AMSTERDAM - Juwelenontwerpster Bibi van der Velden lanceert een juwelencollectie gemaakt van mammoettand. De mammoettand is gevonden in Siberië en 40.000 jaar oud.

Bibi van der Velden heeft een fascinatie voor het verzamelen van bijzondere objecten en daaruit vloeit ‘The Mammoth Collection’ voort.

Bibi belandde tijdens een van haar reizen in Siberië en reisde af naar een dorpje gelegen aan een gletsjer. Hier vond zij de kostbare mammoettand. Deze is bloot komen te liggen door de klimaatverandering en opwarming van de aarde, waardoor het ijs smelt.

Inspiratie

Het materiaal en het verhaal achter deze tand wekte nieuwsgierigheid en inspiratie op in de ontwerpster. Zij inspireerde ‘The Mammoth Collection’ op het feit dat materiaal zijn herkomst vindt van een prehistorisch beest.

Het ivoor is legaal omdat de mammoet al duizenden jaren uitgestorven is en Van der Velden wil het graag nieuw leven inblazen. De collectie bestaat uit prehistorische beesten als draken, krokodillen en slagen ingelegd met 18 karaats goud en edelstenen.

Bibi van der Velden: