AMSTERDAM – Op internet is een botoxbox te koop waarmee het mogelijk is om thuis rimpels op te vullen. Experts luiden de noodklok.

De doehetzelf-kit kost zo’n 70 euro en wordt geleverd met injectienaalden en een tekening die uitlegt waar het beste gespoten kan worden. Via veilingsite Ebay zou de box aangeschaft kunnen worden.

Dat meldt het Belgische Nina donderdag.

Spierverlammers

Kenners vrezen voor de gezondheid van gebruikers en roepen op tot strengere wetgeving. De spierverlammers kunnen nu nog zonder voorschriften verkocht worden.

De verkoopster van de kit, een Amerikaanse uit de staat Texas, ziet het probleem niet. "Als je bang bent om deze stof te injecteren, gebruik dan het product 'Inject-Ease', daarmee kan het kleinste kind zelfs een injectie doen."

Vergif

"Maar mensen vergeten dat botox eigenlijk een vergif is,” zegt expert Sarah Kidner tegen Nina. “Als je dit op de verkeerde plaatsen injecteert kan dit verschrikkelijke gevolgen hebben." 

"Het is heel makkelijk om deze botoxkit te bestellen", voegt Kidner eraan toe. "We zijn bezorgd dat het internet een handelsplaats wordt voor goedkope cosmetische behandelingen."

Advertentie

Ebay heeft de advertentie inmiddels verwijderd. Zolang Amerikaanse wetgeving echter achterblijft, wordt verwacht dat vergelijkbare producten opnieuw zullen opduiken.