AMSTERDAM - Anouk Bedeaux, ontwerper en eigenaar van Tafel-design, brengt een nieuw concept op de markt: De Boeg, een designtafel gemaakt van de bouwborden, die op bouwlocaties zijn te vinden en normaal gesproken na oplevering in de puinbak verdwijnen.

Ze zijn voor iedereen herkenbaar; letters en afbeeldingen die prijken op grote bouwborden op alle bouwlocaties. Na maanden, soms zelfs jaren hun boodschap te hebben verkondigd, worden de borden verzaagd en als unieke puzzel samengesteld tot verassende composities.

Tafel

Zo wordt elke tafel anders en vertelt elke tafel een persoonlijk verhaal. Uiteraard wordt elke tafel afgewerkt en verduurzaamd met een stevige epoxy laag.

De creatie van een duurzaam gebruiksartikel door middel van hergebruik van bestaande materialen was één van de uitgangspunten voor dit nieuwe tafel ontwerp. Anouk Bedeaux ontwierp deze unieke tafel naar een idee van Buro voor de Boeg.

Weken

Tafel De Boeg springt eruit door zijn eenvoud en symmetrie. De bouwborden die een paar weken geleden het bouwproject markeerden, worden verwerkt tot een bruikbare design tafel die in het oog springt.

De tafel kost 3595 euro.