AMSTERDAM - De Engelse ontwerper Matthew Williamson heeft zijn tweede collectie voor H&M gelanceerd in New York. Het gaat hier om een zomercollectie die vanaf 14 mei in ongeveer 1660 H&M-winkels ligt.

Het evenement vond plaats op een groot cruiseschip waar een tropische sfeer was geïmiteerd. Tijdens het feest was er een optreden van Grace Jones en gasten als Lucy Liu, Helena Christensen en Mary Kate Olsen woonden het evenement bij.

Spectaculair

Matthew zelf noemt het een ‘geweldige ervaring’ om met H&M te werken. “De wereldwijde lancering in New York City was spectaculair. Het is fantastisch dat veel van mijn vrienden uit de modewereld deze collectie hebben gesteund,” aldus de dankbare designer.

“De modellen waren prachtig," vervolgt hij. "En het was een eer dat Grace Jones een performance voor mij en mijn vrienden gaf.”

Mei

Op het schip konden alle gasten de zomercollectie bekijken. Ook de eerste herencollectie van Willliamsons hand was te zien. Voor deze collecties maakte hij opnieuw gebruik van zijn opvallende, kleurige prints en vrouwelijke belijning.

“Ik hoop dat iedereen net zo uitkijkt naar de lancering van de collectie in de winkel op 14 mei als ik – met naast de dameslijn mijn eerste herencollectie ooit”,  Matthew Williamson.

Matthew Williamson