AMSTERDAM - Het jaarlijkse filmfestival in Cannes, dat volgende maand zal plaatsvinden, zal dit jaar een stuk minder glamoureus worden dan voorheen. Grote namen als Fendi, Swarovski, Louis Vuitton en L’Oréal zullen dit jaar niet aanwezig zijn bij het evenement.

Door de kredietcrisis wordt alles rondom het beroemde festival op de schop genomen, meldt AFP woensdag.

Naast grote modemerken die verstek laten gaan, zal de champagne vervangen worden voor sprankelende wijn en zal de officiële kapper van het filmfestival, Jacques Dessange, minder werknemers meenemen dan gewoonlijk.

Aanwezig

Daarnaast wordt verwacht dat sterren dit jaar minder massaal voor het festival zullen uitlopen.

Door de glamour waar het festival om bekend staat, zouden sterren bang zijn voor associaties met excessieve rijkdom wat in deze tijd slecht zou zijn voor hun imago. De grote vraag is dit jaar dan ook welke sterren wel aanwezig zullen zijn.

Hotel

Terwijl de crisis het festival in het hart raakt, hebben de hotels in de stad er niet zo een last van. Het Hotel Martinez prijst zijn beroemde penthouse 36.000 euro duurder dan normaal (10.000 euro per nacht). En terwijl de prijs zo omhoog is gegaan, is het penthouse toch al volgeboekt.

Hotel Martinez: