AMSTERDAM - Na een heftige nacht stappen met Koninginnenacht is het voor bijna de helft van de Nederlandse jongeren geen bezwaar om ook Koninginnedag flink uit te pakken. Bijna de helft van de stappers geeft aan zowel op de 29e als de 30e van april flink te willen feesten.

Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 900 bezoekers van de uitgaanssite Partyscene.

Ruim 20 procent van de ondervraagden geeft aan bewust te kiezen voor de nacht of de dag. Daarbij is 30 april het meest populair, want 14 procent zet liever op Koninginnedag de bloemetjes buiten en doet het daarom de avond ervoor rustig aan.

Uitbrakken

Voor 6 procent van de Nederlandse jongeren is 30 april bij uitstek de dag om ‘uit te brakken’ van een heftige nacht en zij brengen de nationale feestdag bij voorkeur hangend op de bank door.

Slechts 3 procent toont zich echt diehard en rolt – zonder te slapen - vanaf één van de vele Koninginnenachtfeestjes direct door naar een leuk feestje op de dag zelf.

Populaire feesten

Populaire evenementen tijdens Koninginnenacht zijn onder andere Luxurush in de Heineken Music Hall, Jailhouse in de Rotterdamse Maassilo en de gratis toegankelijke feesten van onder meer TWSTd, Loveland en Rekorder.

Op Koninginnedag kunnen met name de feesten – buiten de mega-evenementen op de bekende pleinen - TWSTd Qnsdy, Royal Fire en Chemistry op de warme belangstelling van de Nederlandse danceliefhebbers rekenen.

Thuis blijven

Opvallend is dat voor 8 procent van de respondenten Koninginnedag totaal geen betekenis heeft. Zij blijven op 29 en 30 april liever thuis en geven er de voorkeur aan om op andere avonden te gaan stappen.

Voor 6 procent van de Nederlandse jongeren zijn de weersvoorspellingen de dagen voor Koninginnedag erg belangrijk; zij laten de beslissing om feest te gaan vieren namelijk afhangen van het weer.

Onderzoek

Bovenstaande onderzoek is verricht door uitgaanssite Partyscene onder ruim 900 bezoekers in de leeftijd van 16 tot 34 jaar.