AMSTERDAM – Ontwerpster Diane von Furstenberg wordt ervan beschuldigd een jasje te hebben uitgebracht dat identiek is aan dat van een Canadees label, Mercy.

Von Furstenberg heeft geschokt gereageerd op de aantijgingen, hoewel nog niet bekend is of er een rechtszaak komt. Het jasje waar het om gaat blijkt een ontwerp van iemand uit Von Furstenbergs designteam, die al enige tijd niet meer in dienst is van de ontwerper. 

Twijfel

Aan WWD laat Von Furstenberg doorschemeren dat ze de betreffende medewerker niet heilig acht: “Toen ik het item zag op internet, dacht ik nog: die print is compleet anders. Maar toen zag ik iets over de styling met de strik, dus ik weet het niet zeker.”

De designer heeft zich, als voorzitter van de Raad van Modeontwerpers in Amerika, juist altijd ingezet voor de bescherming van copyrights. Het mag dan ook geen verrassing heten dat ze het er niet bij laat zitten.

Contact

“Ik probeer meer informatie te krijgen”, zegt ze. “En ik heb mijn advocaat gevraagd contact te zoeken met de ontwerpers bij Mercy en te zeggen dat wij met een onderzoek bezig zijn.”

“Ik schaam me diep dat zoiets bij ons kan gebeuren. Ik zal alles doen wat nodig is”, vervolgt ze. “Ik zal compenseren en het voorval als voorbeeld gebruiken om er zeker van te zijn dat zoiets nooit weer gebeurt. Niet alleen voor mij, voor iedereen.”