AMSTERDAM – Eerder bleek al dat lieflijk gekleurde boxershorts het in tijden van economische crisis goed doen, maar daar blijft het niet bij. Uit Brits onderzoek blijkt dat de ouderwetse witte slip eveneens opmars maakt.

De klassieker onder het mannenondergoed gaat meer dan ooit over de toonbank, blijkt uit verkoopcijfers. Het zou om een stijging van maar liefst 35 procent gaan en daarmee zou de witte slip zelfs gretiger aftrek vinden dan hippe boxers met smalle pijpjes en boxers met trendy dessins.

Woordvoerder van warenhuis Debenhams, Ed Watson, wrijft het nog maar eens in: “Het zijn de slips die onze vaders droegen, die nu weer zo populair zijn.”

Verkoop

Aan de Daily Mail onthult hij ook de vermoedelijke reden van de stijgende verkoop. “Dat komt omdat de witte slip een groter gevoel van veiligheid schenkt, dan de loshangende boxer. Dat hebben mannen nodig in deze moeilijke tijden.”

De cijfers laten dan ook zien dat de verkoop van dit soort ondergoed is gestegen sinds november, het moment dat de recessie zich voor het eerst liet voelen.

Geschiedenis

De witte slip kent zijn oorsprong in Amerika. Ze werden 74 jaar geleden voor het eerst verkocht en ondanks deze lange geschiedenis leken ze het de laatste jaren definitief af te leggen tegen hippere exemplaren.